DUEVEJ 23

Mørkholt Lejren

23

Boligtype: Fritidshus
Status: Solgt
Bolig areal: 177 m2
Grund areal: 1.764 m2


Bygherre: First Development
Arkitekt: KAARK v. Kenneth Arboe
Lokation: Mørkholt, Vejle kommune
Afstand til Vejle centrum: 18 km

ML_23_009

ANKOMST
Duevej 23 er den første af de to boliger, der møder dig på nederste plateau, i første række til vandet. En græsarmeret rampe fører dig ned til indkørslen, som er omkranset af frodige hække, træer og en høj terrænmur af beton begroet med grønne klatreplanter. Allerede på vejen herned fornemmer du luften omkring dig med vandet længere nede og naturen, der har fået lov at gro vildt med farverige blomster og fritvoksende græsarter. Der er plads til flere biler på det store parkeringsareal foran boligen, og når du slukker bilens motor, hører du kun vandets skvulpende lyd, der akkompagnerer den frie udsigt hen over sommerhusets tag ud over fjorden mod syd.

Du befinder dig i niveau med husets tagplan, omgivet af grønne, brunlige og lysegrå farvetoner, hvor natur og bebyggelse går i ét. Sommerhuset er bygget ind i skrænten midt imellem den eksisterende bevoksning i harmoni med områdets smukke natur og vandets gråblå farvenuancer.

ML_23_008

INDGANGSOMRÅDET
Til venstre på grunden fører en bred betontrappe ned til sommerhusets beboelsesplan. På vej ned af trappen har du et helt fantastisk kig direkte ned til fjorden, som også kan nydes fra pladsen foran hoveddøren. Her fungerer den nederste del af muren som en træbeklædt bænk, hvorfra du i fred og ro kan nyde solen, vandudsigten og ikke mindst det vildtvoksende planteliv på skrænten.

Så snart du har taget et par trin ned ad trappen, føles det, som om du efterlader omgivelsernes stress og jag på parkeringspladsen og kun den friske luft, duften af blomster og fjordens vand fylder næseborene. Her føler du virkelig kontaktfladen mellem natur og omverden, før du træder ind i dit private fristed i sommerhuset.

Asset-1@2x

INDRETNINGEN
Fra hoveddøren fører et grønt mellemrum mellem huset og terrænmuren rundt om boligen og giver luft og lys til de to vestvendte værelser, soveværelset og det store badeværelse. Hoveddørens brede glasfacade inviterer dig indenfor hvor du mødes af den første af sommerhusets to egetræsbeklædte kerner. Bag træet gemmer sig flere praktiske garderobeskabe, til overtøj, tøj og anden praktisk opbevaring.

De to egetræskerner deler hjemmet i opholdsafdeling og værelsesafdeling. Opholdsafdelingen vender mod vest med to fine værelser samt et stort soveværelse. Alle har udgang til mellemrummets rolige træpassage, så du kan åbne døren på en sommerdag og træde udenfor på bare tæer og nyde fuglesangen og den friske luft. Midt imellem værelserne er der side om side et gæstetoilet samt et stort master bathroom.

Opholdsafdelingen er indrettet som ét stort rum på den anden side af de to trækerner med køkkenet i åben forbindelse med stuen. Sæt dig i stueafdelingens bløde sofaer med fuldstændig ugeneret udsigt ud over vandet. 

Tilbered maden i køkkenet, mens resten af familien hygger sig ved spisebordet eller nyder et glas vin sammen med dig ved køkkenøen. Indtag derefter maden ved spisebordet med udsigt ud over fjorden eller udendørs på en af terrasserne, hvor der er frit valg mellem privatliv eller åbenhed.

ML_23_002
Screenshot-2020-04-15-at-11.25.42-Copy-6

KVALITETSKØKKEN
Den ene del af køkkenet er bygget ind som en niche i den ene trækerne og det flotte køkken af høj kvalitet er holdt i sæbebehandlet egetræ i kombination med en lys grå naturstensbordplade. Overalt er der tænkt i de lange kig tværs gennem sommerhuset på kryds og tværs, og lyset strømmer ind gennem store vinduespartier fra alle sider. Glaspartiet mod den sydvendte terrasse kan skydes fra og udvisker grænsen mellem ude og inde, så det næsten føles som at lave mad udenfor, når du står i køkkenet og terrassen giver dig endnu flere kvadratmeter, når vejret er godt.

ML_23_010

BADEVÆRELSERNE
De to badeværelser er holdt i de samme lyse materialer og de hvide VOLA-armaturer, samt corianvaske, understreger kvaliteten – kun størrelsen, og indretningen er forskellig. Gulvene er beklædte med natursten, og væggene er holdt helt hvide for at skabe et enkelt og minimalistisk udtryk, der står i skarp kontrast til den vilde, farverige natur udenfor. Det store badeværelse har et vindue ud mod mellemrummet, og i begge badeværelser strømmer lyset ind fra store ovenlysvinduer.

ML_23_011

UHINDRET PANORAMAVIEW
Gennem opholdsrummets store glasfacade har du et uforstyrret panoramaview ud over indsejlingen til Vejle Fjord og over til landskabet på den anden side. Som et levende maleri skifter farverne i løbet af dagen og med årstiderne, så ingen dage er helt ens. Herude sejler de store, imponerende fragtskibe forbi side om side med lystsejlere og kajakroere og og minder dig om, at du ikke er helt alene i verden. Når mørket falder på, træder det mørke vand tydeligt frem, og kun de lysende vinduer glimter dig i møde fra husene på den anden side af fjorden.

ML_23_003

LANGE KIG
Du får virkelig forståelsen af sammenhængen i arkitekturen med de gennemgående gulve og samme materialer overalt. De rolige farver går igen både ude som inde og tillader, at du selv tilsætter farver i form af tæpper, møbler og lignende, medmindre du vil bevare de rolige nuancer indenfor. De to egetræskerner med de organisk afrundede hjørner skaber en naturlig inddeling i huset og udnyttes samtidig til skjulte skabe og opbevaring, så arkitekturens rene udtryk bevares. De skjuler også indbyggede skydedøre, så du kan lukke af mellem opholdsafdelingen og værelsesafdelingen.

Mørkholt Lejrens helhedstanke er unik. Man vil, fra man ankommer til området, opleve, hvor gennemarbejdet det er inde såvel som ude. Man vil her kunne nyde godt af de funktionelle goder og de æstetiske tiltag, der giver projektet substans på flere plan.

Kenneth Arboe, Arkitekt v. KAARK

ML_23_005

PRIVATE UDERUM
Udenfor er der skabt flere private uderum, hvor du kan trække dig lidt væk. Ud for køkkenet er der en fantastisk sydvendt terrasse. Her sidder du tilbagetrukket med huset som læmur til den ene side og den grønne natur til den anden, men samtidig med udsigt over fjorden. I forlængelse heraf er en udendørsbruser, og det er følelsen af ultimativ frihed at stå helt i fred og bruse sig med udsigt over fjorden efter en tur i vandet.

Overalt er der brugt materialer af høj kvalitet, som gengiver naturens farver og alle ældes med ynde. Der er den grå beton, der kun bliver smukkere med årene, de lodrette flader af modstandsdygtigt ThermoWood, der patinerer utroligt flot og de lysegrå aluminiumsvinduer og -døre, der holder sig pæne langt ud i fremtiden. Farvepaletten er rolig og afdæmpet og giver ro til hovedet.

Den underspillede nordiske arkitektur går i ét med naturen og lader udsigten og omgivelserne være i fokus. Det er nedskrevet, at intet må forstyrre den særlige ro - hverken trampoliner i haven eller nye materialer eller farver. Alt skal have lov at forme sig efter naturens orden.

ML_23_012
ML_23_006

KONTRASTFYLDT OG HOMOGENT PÅ ÉN GANG
På vandsiden uden for huset går materialer som den tunge beton, det lette glas og bløde træ igen og mødes med alt det grønne og frodige. De rene, lodrette og vandrette linjer mødes med det organiske. Det svævende hus er på en gang let og enkelt og massivt og brutalt. Det skaber en særlig balance mellem ro og energi i arkitekturen og gør huset til noget helt særligt.

Slap helt af på terrassens forskellige niveauer, under pergolaen eller under åben himmel, mens skibene glider langsomt forbi ude på fjorden. Nyd at være omgivet af grøn bevoksning, der giver dig fuldstændig privatliv til begge sider, og fornem samtidig luften omkring dig.

ML_23_004

DEN VILDE HAVE
Du skal ikke tilbringe lange timer med græsslåmaskinen, da haven er anlagt vildt. Her får farverige blomster, buske og forskellige græsarter lov at vokse frit som en smuk kompliment til den stringente arkitektur.

Træterrasserne svæver nærmest oven på det grønne hav, og fra bunden af haven ser du tydeligt de forskellige niveauer og trædæk. En anlagt sti leder vejen ned til vandet, hvor den ender ved badebroen, der må benyttes af alle Mørkholt Lejrens beboere. Hernede er der etableret en kajakplatform, som du kan sejle direkte ud fra, og her kan børnene lægge sig på maven og fange krabber i det klare vand.

Tag et kig op på det, der er dit rekreative fristed, en fredfyldt oase midt i naturen, som emmer af luksus og selvforkælelse ned i mindste detalje.

OVERSIGT
De otte huse har hver deres unikke placering og er indrettet forskelligt. Der er to forskellige typer blandt de seks øverste, mens de to boliger i første parket til vandet er helt unikke. Hvert eneste hus er tegnet specifikt til placeringen, og hvad enten man har lyst at bo øverst oppe eller i en af to største boliger helt ned til vandet, får man liebhaveri i særklasse.


Læs mere om de enkelte hustyper, herunder.


Blurred_Updated

FIRST DEVELOPMENT
All rights reserved © 2020